O produkte
|
Ako naše produkty varíme:
Všetko už začína výberom surovín. A tu sme nekompromisní. Každé poctivé varenie začína výberom kvalitných surovín. Našim zákazníkom garantujeme, že nepoužívame chemické prísady (konzervanty, rychlosoli, umelé sladidlá, stabilizátory, farbivá a pod.). To samozrejme musí platiť aj pre suroviny, ktoré do našich jedál dávame, preto si napríklad nechávame vyrábať údeniny tradičným spôsobom od lokálnych mäsiarov. Kúpiť dnes klobásu, v ktorej by nebola rýchlosoľ a lepok, je prakticky nemožné. Okrem kvality myslíme aj na ekológiu. Maximálne využívame lokálnych dodávateľov a vďaka trvanlivosti môžeme variť jedlá sezónne, kedy sú dané suroviny čerstvo zozbierané. Na ekológiu sme mysleli aj pri voľbe balení. Jedlá sú zabalené v inovatívnom viacvrstvovom bariérovom vrecku. Tento obal má počas životného cyklu produktu výrazne nižšie emisie CO2 v porovnaní so sklenenou alebo plechovou nádobou.
Dôležitým kritériom pri výbere sú dobré životné podmienky zvierat. Suroviny nakupujeme iba od dodávateľov, ktorí v tomto smere zdieľajú naše hodnoty. Napríklad klietkové chovy sliepok majú u nás červenú. |
Pri varení nerobíme žiadnu mágiu
Produkty varíme tak, ako by ich varili naše staré mamy. V kuchyni nepoužívame nič, čo by ste nenašli v každej domácnosti. Napríklad základom našich omáčok sú cez noc ťahané vývary. Zeleninu restujeme iba na za studena lisovanom oleji. Na mäso používame zdravšie pečenie v pare. Nikdy nepoužívame dochucovadlá a koreniace zmesi. Pre bezlepkové zahusťovanie sme si vytvorili vlastnú zmes kukuričnej a ryžovej múky. Múka je lepšie stráviteľná, menej kalorická a výsledok nie je rozpoznateľný od použitia pšeničnej múky.
Hoci technologicky inovujeme, pilierom nášho varenia sú stále ľudia, na ktorých si zakladáme. Väčšina nášho personálu je s nami dlhé roky. |
Zaváranie. Alebo ako naše jedlo vydrží 10 rokov pri izbovej teplote
Aby sme dokázali splniť naše záväzky - žiadna chémia v našich pokrmoch - museli sme vyvinúť vlastnú technológiu, ktorú nazývame CTP - kontinuálny tepelný proces. Tento proces má iba dve ingrediencie: teplo a starostlivá práca.
Ak celý proces zjednodušíme, vyzerá takto:
|
Všetky naše jedlá sú laboratórne testované
|
Je tu ešte jedna vec:
Dnešný spôsob stravovania, ktorý obsahuje veľký podiel chemicky upravených produktov, vedie k prekysleniu nášho organizmu. Táto kyslosť má negatívny vplyv ak na náš organizmus, tak aj na chuť pokrmov. Preto v našich produktoch používame takzvanú živú vodu. Vďaka jej zásaditosti môžeme používať o 30 %menej soli a o 20% menej korenia bez toho, aby sme akokoľvek ovplyvnili výslednú chuť. |